Sommarböcker

Tänkte skriva lite om böcker jag läst de senaste månaderna, i princip alla jag har läst i sommar var grymt bra, så då måste man ju tipsa!
 
Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann - Jonas Jonasson
Blev först intresserad av denna för dess fantastiska titel, som beskriver rätt så bra vad det handlar om. Allan Karlsson är 100 år, och på sin födelsedag kliver han ut genom fönstret på äldreboendet och ger sig ut på ett storartat äventyr. Jag skrattade från början till slut. Man får veta allt om hans liv och vad han varit med om förut, blandat med händelser som sker i nutid utan att det blir rörigt. Jag förväntade mig inte särskilt högt tempo av en hundraåring, men det visade sig att jag inte kunde ha mer fel!
 
Kapitulera omedelbart eller dö - Sanne Näsling
Bra bok, som jag önskar hade funnits när jag var yngre så jag kunde läsa den då. Den är en sådan bok som handlar om ingenting och allting på samma gång. Allt var så himla fint och de pratade så fint hela tiden. Nästan så det blev för mycket. Men helt klart värd att läsa.
 
Cirkeln - Mats Strandberg
Detta är precis min typ av bok! En spännande ungdomsbok med lite mystiska inslag. Den handlar om sex tjejer som är helt olika, men som alla har samma onska som jagar dem. Jag var överraskad gång på gång, och trots att den är över femhundra sidor läste jag ut den på tre dagar. Motsatsen till förutsägbar verkligen! Har den andra boken stående i bokhyllan, så jag ska ge mig på den så fort jag får tid.
 
Ädelstenstrilogin - Kerstin Gier
Plöjde igenom alla tre snabbt som tusan, så himla beroendeframkallande serie. Hela serien utspelade sig över ca en månad eller något, och böckerna var rätt snabblästa, så de hade lika gärna kunnat vara en bok. De handlar i alla fall om en tjej i London som kan resa i tiden och dem är faktiskt himla bra fast att dem kan vara lite fjantiga ibland. Böckerna heter Rubinröd, Safirblå och Smaragsgrön.
 
Jag behöver dig mer än jag älskar dig och jag älskar dig så himla mycket - Gunnar Ardelius
Också en väldigt fin bok. Jag älskade upplägget på denna, med de korta styckena. Det är en sådan bok man kan ha stående och ta fram lite då och då för att bläddra i. Passar nästan som godnatt saga, för den går så snabbt att läsa.
 
Fight Club - Chuck Palahniuk
ÅH vad jag önskar att jag hade läst denna inna jag såg filmen! Så himlahimlahimla bra bok. Vet inte hur mer jag ska beskriva den, men har man sett filmen vet man nog. På en skala 1-10 får den... 11!
 
Fulheten och Mig blir du snart kär i - Nanna Johansson
Alltså. Skrattade så jag fick ont i magen ibland. Allting är så mitt i prick hela tiden. Ironisk och härlig humor!
 
Jag är din flickvän nu - Nina Hemmingsson
Precis som ovan, himla rolig samling av hennes serier! Älskar hur hon tecknar dessutom.
 
Och just nu håller jag på med City of Bones, som så långt verkar lovande! Blir gärna vän med mig på Goodreads förresten :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback