Winter is coming

Brace yourselves! Jag köpte en mössa och känner mig nu lite mer redo för sex månaders mörker och kyla. Jag hoppas på en kortare vinter, men vi är ju ändå i Sverige, så lite realistisk får man vara...
 
Den är varm och supermysig och har en festlig katt på sidan!

Nanananana batdad!

Har skrattat åt denna i en hel vecka nu ungefär, hahah!
 

Universums finaste pop up bok

Jag kunde inte låta bli att köpa denna. Man fick med små brev och posters och det är små luckor överallt. Helt underbar!
 

Det här var ju tråkigt

Jag ska spendera helgen ihopkrupen till en boll i min säng. Yaay.
 

Can you hear the silence? Can you see the dark?

Jag ska se ett gammalt favoritband och jag längtar otroligt mycket! När jag var yngre och hette xCUPiCAKEx ungefär på bilddagboken lyssnade jag på de här en massa, men sen glömde jag bort dem. Tills nu då! Jag gav deras nyaste album en chans, och kan inte förneka att det låter rätt bra. Jag har lyssnat på den på repeat i tre veckor om jag ska vara ärlig. Så... hurra för gamla favoritband!

Wristcutters: a love story

Jag såg en film ganska nyligen jag tänkte tipsa om. Den handlar om Zia, som tar livet av sig och kommer till en plats dit alla kommer som tagit livet av sig. Det låter oerhört deprimerande, och det kanske det var lite ibland, men mest var den tänkvärd och rolig faktiskt.
 
 
I det "afterlife" Zia kommer till kan man inte le, det finns inga stjärnor på himmeln och det är ett svart hål under passagerarsätet i Eugenes bil. Ibland händer små mirakel, som att något föremål bytar färg eller börjar sväva, och just det, Tom Waits är med i filmen! Här kan man se trailern.

Köpenhamn

I fredags åkte klassen till Danmark! Vi skulle till Louisiana, och sedan stannade vi i Köpenhamn resten av helgen. Det var superroligt, och urmysigt och allt sånt.
 
Vi samlades vid skolan i dimman. Nästa bild är från Louisiana. Vi var pepp.
 
Vi var i legobutiken! Och så hittade vi en serietidningsbutik.
 
Vi var turistiga.
 
Vi fikade på ett bokcafé, och så hittade vi gratis wifi, hurra!
 
Och sista dagen gick vi runt och tittade lite mer, och så åt vi crêpes på en mysig innergård.
 
Och vårt hostel hade en fotoautomat, haha!

Lakrits alfabet

Just nu har vi illustrativ typografi i skolan, och då gjorde jag ett typsnitt av lakrits. Man tar ju varje chans man får till att äta godis liksom!
 
Det blev rätt smaskigt om jag får säga så själv.
 
Kl 06.20 imorgon åker jag med klassen till Köpenhamn, så vi ses på måndag!

Ordning och reda

Jag har äntligen köpt en stor och bra bokhylla! Hade inte plats för alla böcker och filmer innan, utan fick trava dem ovanpå bokhyllan och i andra skåp. Nu har jag gott om plats! Ska bara köpa några korgar att ha småsaker i. Just nu ligger några spel och kontroller i en skolåda...
 
 
Och min tapet kan ta sig någonstans. Vilken färg som helst är bättre än denna hemska strukturtapet. HATAR den. Hyllan heter förresten Expedit, och är från IKEA.

Sommaren 2013: Thirty Seconds To Mars

Jag och Gabriella åkte till Tivoli i Köpenhamn för att se Thirty Seconds To Mars på midsommar. Och det var FANTASTISKT. Bästa midsommar på länge.
 
 
Fick med mig en fin tygkasse hem dessutom! Pluspoäng på Jareds hår också, mycket bättre än förra gången.
 
 

Sommarböcker

Tänkte skriva lite om böcker jag läst de senaste månaderna, i princip alla jag har läst i sommar var grymt bra, så då måste man ju tipsa!
 
Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann - Jonas Jonasson
Blev först intresserad av denna för dess fantastiska titel, som beskriver rätt så bra vad det handlar om. Allan Karlsson är 100 år, och på sin födelsedag kliver han ut genom fönstret på äldreboendet och ger sig ut på ett storartat äventyr. Jag skrattade från början till slut. Man får veta allt om hans liv och vad han varit med om förut, blandat med händelser som sker i nutid utan att det blir rörigt. Jag förväntade mig inte särskilt högt tempo av en hundraåring, men det visade sig att jag inte kunde ha mer fel!
 
Kapitulera omedelbart eller dö - Sanne Näsling
Bra bok, som jag önskar hade funnits när jag var yngre så jag kunde läsa den då. Den är en sådan bok som handlar om ingenting och allting på samma gång. Allt var så himla fint och de pratade så fint hela tiden. Nästan så det blev för mycket. Men helt klart värd att läsa.
 
Cirkeln - Mats Strandberg
Detta är precis min typ av bok! En spännande ungdomsbok med lite mystiska inslag. Den handlar om sex tjejer som är helt olika, men som alla har samma onska som jagar dem. Jag var överraskad gång på gång, och trots att den är över femhundra sidor läste jag ut den på tre dagar. Motsatsen till förutsägbar verkligen! Har den andra boken stående i bokhyllan, så jag ska ge mig på den så fort jag får tid.
 
Ädelstenstrilogin - Kerstin Gier
Plöjde igenom alla tre snabbt som tusan, så himla beroendeframkallande serie. Hela serien utspelade sig över ca en månad eller något, och böckerna var rätt snabblästa, så de hade lika gärna kunnat vara en bok. De handlar i alla fall om en tjej i London som kan resa i tiden och dem är faktiskt himla bra fast att dem kan vara lite fjantiga ibland. Böckerna heter Rubinröd, Safirblå och Smaragsgrön.
 
Jag behöver dig mer än jag älskar dig och jag älskar dig så himla mycket - Gunnar Ardelius
Också en väldigt fin bok. Jag älskade upplägget på denna, med de korta styckena. Det är en sådan bok man kan ha stående och ta fram lite då och då för att bläddra i. Passar nästan som godnatt saga, för den går så snabbt att läsa.
 
Fight Club - Chuck Palahniuk
ÅH vad jag önskar att jag hade läst denna inna jag såg filmen! Så himlahimlahimla bra bok. Vet inte hur mer jag ska beskriva den, men har man sett filmen vet man nog. På en skala 1-10 får den... 11!
 
Fulheten och Mig blir du snart kär i - Nanna Johansson
Alltså. Skrattade så jag fick ont i magen ibland. Allting är så mitt i prick hela tiden. Ironisk och härlig humor!
 
Jag är din flickvän nu - Nina Hemmingsson
Precis som ovan, himla rolig samling av hennes serier! Älskar hur hon tecknar dessutom.
 
Och just nu håller jag på med City of Bones, som så långt verkar lovande! Blir gärna vän med mig på Goodreads förresten :)

Svart på vitt

Nytt utseende och nya tag! Eller nytt utseende i alla fall, så ska jag göra mitt bästa med att uppdatera den här stackars bloggen. Har inte rört min Nikon på hela sommaren, utan har bara fotograferat med telefonen och analogt. Men den rullen är inte framkallad ännu. Så här kommer en liten instagramsammanfattning av sommaren:
 
Jag har varit i Gävle, Köpenhamn (två gånger, en gång med Gabriella för att se 30 Seconds To Mars som var apbra och en gång med mamma), på Liseberg och åkt karuseller, Lund och Malmöfestivalen. Jag har hängt en massa i trädgården för att läsa böcker, äta bär och krama katten. Jag har varit grymt allergiskt, fått hemlig post, blonderat håret och spelat Alice: madness returns på regniga dagar. Har faktiskt hunnit med en del fast det inte kändes så ibland.