Mönster

Vi gör mönster i skolan nu. När temat är alla hjärtans dag är det svårt att inte fastna i rosa, rött och hjärtan!
 
Så, vilken är er favorit?

Someday you will ache like I ache

Bästa bilden, alla kategorier.
 
Inatt snöade det här, vilket var väldigt deprimerande. Vill inte ha fem månader vinter!
Jag, Gabriella, Hanna och Frida gjorde i alla fall roadtrip till IKEA igår. Vi hade hyrt bil och allt. Hur många svennepoäng får man för det? Jag köpte en del livsnödvändiga saker, som en bricka med fåglar på, en fjärilsposter och en korg att ha garn i (lite tantpoäng också?). Vi hade saker upp till öronen i bilen på vägen hem, men allt gick in i alla fall! Det såg minst sagt mörkt ut ett tag. Imorgon ska jag äta muffins och spela spel. Hejsvejs.

"Min fru, så huslig!"

Så brukar Lina säga, haha. Och de senaste veckan har jag känt mig som en riktig tant. Jag har rullat köttbullar, gjort potatismos, tvättat och virkat. Kommer nog bli en riktig bullmormor när jag är gammal.
 
Ska nu återgå till att läsa kurslitteratur. Suck. Inte för att klaga, men organisationskommunikation är inte det roligaste som finns.
 
 
En liten språkfråga: Hur säger man när något är längst sedan? Alltså ungefär "De Vises Sten är den jag läste allra längst sedan av alla HP-böckerna". Mest länge sedan? Minst nyligen? Blir galen på det.

Harlequin

Hade jag inte bott i hyresrätt hade jag tapetserat väggarna i den här tapeten bums. Jag tycker nog att harlequinmönster är det bästa mönstret, som ni kanske kan se på min bakgrund här på bloggen!

Lånade bilden från bonjourvintage.
 

Creepers!

Jag har aldrig haft klackar på grund av min längd, men nu tänkte jag "fuck it, jag ska ha ett par creepers!". Är man redan 183 cm så gör ju knappast 4 cm till någon skillnad?
 
Förra veckan jag budade hem dessa på tradera, älskar dem! Det enda var att jag fick lite ont i hålfoten eftersom att de är så tunga, men de vänjer man sig vid! Så nu tänker jag strunta i att jag blir en jäkla jätte och stolt spatsera fram i dessa. 187 cm över havet är ju inte fy skam?

Prickar, ränder och mönster

En ganska rolig sak att sitta och pyssla med när man inte har något bättre för sig (jag brukar göra det medans jag tittar på tv eller så) är naglar! Har man lite smarta verktyg kan man göra massa roligt.
 
Jag har en smal pensel och ett nailart nagellack som man kan göra linjer och ränder med. Väldigt smidigt!
 
Sedan har jag dotting tools i olika storlekar. Köpte fem stycken på tradera för tjugo kronor eller något. Man pluttar ut lite nagellack på ett papper och doppar spetsen, så kan man göra prickar. Det fungerar utmärkt att använda en tandpetare eller huvudet på en knappnål om man inte har någon!
 
Så igår gjorde jag det här festliga mönstret med hjälp av lite vanlig tejp.
 
Förra veckan körde jag på stars and stripes!
 
Prickar har jag jämt, det är så enkelt att göra!
 
Nästa grej att prova blir ombre nails. Jag har en board på pinterest med massor av inspiration här!

Min nya obsession

Har strecktittat! Det är lite som True Blood, fast mindre sex och mer inälvor.
Fun fact: Skådespelare som spelar zombies är tvungna att gå i "zombieskola" för att lära sig hur man rör sig och går som en zombie.
Ni som är relativt fria från mardrömmar och vill krydda till er sömn lite, se det!

Copyvecka

Vi har haft en helt sjukt intensiv vecka i skolan. Vi har haft copyvecka (Copywriter är den som skriver texten till reklam), och det har varit nya uppgifter varje dag. Så här kommer lite vad jag har pysslat med de senaste dagarna.
 
Till vänster har vi en annons för Häxan metallputs. Ni vet det där medlet alla gamla tanter putsar sina silverljusstakar med. Målgruppen här var dock kvinnor runt 30, så det var lite knepigare.
Till vänster är ett te. Vi fick lukta på ett te och skapa ett eget utifrån vad vi tyckte att det luktade. Mitt heter Lemon Dreams! Här var det inte förpackningen som var det viktiga, utan texten om teet som står på baksidan. Men den är så cheesy och töntig, så det skippar vi.
 
Vi fick i uppgift att skriva en text till baksidan av mjölkpaketet. Vi skulle förklara deklarering för de mellan 7-18 år. En utmaning helt klart eftersom att det är ungefär det tråkigaste i universum.
 
Utöver det har vi skrivit ett kärleksbrev till vår lokala bensinmack och en erotisk manual för handdiskning. Och jag har gjort en kondomreklam, haha! Uppgifterna har varit både knäppa och svåra, men mest har det varit roligt.
Sedan har det varit tentaplugg och tacokväll, så nu är jag helt slut. Har inte planerat att göra något annat än att sitta i min pyjamas och titta på The Walking Dead hela dagen!

Hallon, Stark och tvål

Jag hade universums knäppaste dröm. Jag var hemma i trädgården, och alla i The Avengers var där. De åt upp mina hallon, och jag var jättesur, för allt som fanns kvar var kladdiga och övermogna björnbär. Men jag förlät dem, så då gick vi in i köket och gjorde egen tvål istället. Och Tony Stark gjorde den finaste tvålen. Det höll till och med Alexander Skarsgård med om, som av någon anledning också var där.
Man måste ju bara älska hur hjärnan fungerar ibland!
 
(Klicka på bilden för bildkälla förresten)

Wallflowers, höstlöv och böcker

Man vet att det är höst när man har plockat fram kängorna, vantar och inte gör mycket annat än att läsa. OCH när alla tv-serier äntligen börjar igen! Min fritid är ju i och för sig obefintlig, men lite HIMYM medans man äter frukost kan ju vara det bästa. Förrutom att det var irriterande redan efter två säsonger att man aldrig får veta vem den där jäkla mamman är...

DIY: mönstrad flaska

Som ni kanske har märkt har jag varit på ett väldigt pysselhumör den senaste tiden! Förra veckan gjorde jag en mönstrad flaska. Man kan ha den som vas eller bara som den är.
 
Man behöver en tom flaska av något slag, servetter, pensel och decoupagelack.
 
Man får börja med att fixa till servetterna lite. Plocka bort de vita lagrena och klipp bort den prickiga delen som är i kanterna.
 
Täck hela flaskan med ett lager lack. Och klä den sedan med servetter! Jag tog först de vita "underlagrena" från servetten och klädde den med, så att den gröna flaskan inte skulle synas igenom. Sedan tog jag den mönstade delen. När det har torkat ser det ut som till höger!
Om man vill ha en glansig och mer vattentålig yta kan man avsluta med ett lager lack över alltihop, men jag tyckte att det var fint utan.