Polaroidbild nummer 6

Mindre än halva filmen kvar nu! Kom ju på att det går att dubbelexponera med min kamera. Måste testa det någon dag.


Hurra!

Förbokade denna för vad som känns tusen årsedan, och nu kom den äntligen i brevlådan. Signerad och allt!

Ska lyssna på den nu, är så himla förväntansfull eftersom alla hans tidigare album är brabrabra!


Klänningar till salu

Säljer just nu två klänningar på tradera, här och här!


Library of Fragrance

Finns en hel del skumma dofter där... Marshmallow och pepperkaka luktar väl rätt gott, men play-doh lera? Har inte haft sådan lera sedan jag var liten, men jag kommer ihåg hur det luktar och det är inget vidare ;) Och sushi? Ingen vill väl gå runt och lukta fisk, haha! Här finns fler dofter.


Strawberry Sundae

Jag köpte finfina glas i veckan, så idag var jag tvungen att ta en liten paus i allt kurslitteratursläsande och inviga dem.


almost famous cats

Jag hittade bästa tumblrbloggen! Bara bilder på musiker och skådespelare med katter. För alla vet ju att en bild med en katt är en bra bild.


Katy Perry / Marilyn Monroe / Ian Somerhalder / Lana Del Ray / Morrissey / We are scientists / Paul McCartney / James Franco / Kurt Cobain / Zooey Deschanel / MGMT

Alla bilder från yourcatwasdelicious.tumblr.com/

Typografi

Tänkte visa lite finare bilder på mitt A från typografikursen, har bara lagt upp instagrambild innan. Vi hade vernissage idag, så jag har kunnat ta hem den. Äntligen har jag ett glitterfritt skåp, haha!


Först byggde jag bokstaven i kartong, sedan täckte jag hela med papper och tapetklister för att få den mer jämn. Innan den hade torkat hällde jag på massa glitter, men för att få den helt täckt sprayade jag på spraylim och hällde på ännu ett lager glitter. För att glittret inte skulle lossna sprayade jag den med några lager hårspray.

Vår på riktigt!

Idag är det vårdagjämning, vilket betyder att det nu officiellt är vår. Härligt!

Jag bjuder på tre bilder från förra våren, eftersom att den inte riktigt kommit till Nybro än...

"I'm just like any modern woman trying to have it all. Loving husband, a family. It's just I wish I had more time to seek out the dark forces and join their hellish crusade, that's all."

The Addams Family är bäst. Men mest Wednesday.
Har ni inte sett så se! Denna och denna.


Fredagsloppis och nya klänningar

I morse försökte jag göra lite skolarbete, men det gick ingen vidare. Vilken tur då att Hanna föreslog loppis!Först ut var en loppis i en gammal lagerlokal där de hade massa konstiga saker.


Men jag hittade denna fina, för en tjuga! Hur söt? Mina andra gamla kameror var nöjda med nykomlingen.


På nästa loppis hittade jag en rosa tekanna. Den passar superfint ihop med min pastellblå.


Och när jag kom hem låg ett paket på hallmattan, nya klänningar!


Jag beställde från Rutstore igår (!!!) och redan idag fick jag dem. Billig frakt dessutom, kommer nog handla därifrån snart igen.
Det var allt från loppisfredagen, nu måste jag ta tag i lite skolarbete!

Leila's general store

Leila har öppnat webbshop och jag vill ha allt som finns där.


Ur telefonen

Här kommer lite instagram!


En fika i Kalmar! Godaste äpple-och blåbärspajen.


Vi skulle göra något tredimensionellt i typografikursen, så jag gjorde ett glittrigt helvetica-A.


En kall dag då jag helst inte ville ta mig ur sängen, och en varm dag då jag plockade fram tygskorna.


Idag var det superfint väder! Så jag, Hanna och Gabriella passade på att fika i parken. Jag hade bara ett lager strumpbyxor, och jag behövde inte ha varken vantar eller halsduk. Så skönt!

Procrastination

Jag har tagit det till en helt ny nivå denna veckan. Borde skriva text som ska vara inne på måndag men gör hellre affischer som inte ska vara klara än på ett tag. Eller ser några avsnitt av That 70s show. Eller bakar en sockerkaka. Eller är inne på 9gag... Skärpning!


Det här med Kony 2012

Jag, precis som många andra, har sett Kony 2012 videon och blivit upprörda och spridit vidare utan att egentligen undersöka det något mer. Sedan fick jag höra att Invisible Children, organisationen som driver kampanjern, fått mycket kritik. Så jag rotade lite mer i det, lästa bloggar och artiklar, tittade på intervjuer och nyhetsinslag, men är fortfarande förvirrad.
En del säger att mycket av pengarna de får in går till transport, dokumertären, utrustning och så vidare. Men är det inte så med alla välgörenhetsorganisationer? 100% av donationer kan ju inte gå till att hjälpa. Verksamheten måste ju gå runt. På andra ställen kan man läsa att delar av donationerna går till deras egna löner, och stora delar till media, film och sådant. Samtidigt är det inget de sticker under mattan med, stor del av deras kampanj är ju att få folk medvetna om problemet.
En del påstår att IC (Invisible Children) sammarbetar med Ugandas armé som även dem värvar barnsoldater, vilket ju låter helt fruktansvärt. Det råder inga tvivel om att det behövs hjälp till Uganda och att Kony är en ond man som måste stoppas, det är mer IC's metoder som ifrågasatts.

Som sagt vet jag inte vad jag ska tro, och jag är lite smått kluven till den här organisationen efter all kritik jag läst. Självklart ska man inte svälja alla rykten man hör, och inte se en tumblr-blogg som en förlitlig källa, samtidigt som man inte ska tro att man kan allt om problemen i Uganda efter att ha sett en video på 30 min.
Även om organisationen eventuellt inte är helt hundra, så tycker jag nog trots allt att det är en bra kampanj. Med videon har folk som inte vetat något alls om Uganda eller Joseph Kony förut, fått betydligt mer kunskap och blivit medvetna om situationen, och det är i alla fall ett steg på rätt väg.

Källor här, här och här

Viktigt

Titta, bli lite arg och skicka vidare!

kony2012.com


Papperssugrör och ljusblå tekanna

Hurra för Lagerhaus och tradera!

Jag har förresten fått en del frågor på hur man viker papperstranor. Jag lärde mig med hjälp av denna videon på youtube. Fast hon som visar pratar superjobbigt så jag stängde av ljudet, man förstår ändå ;)Pastell

Jar har lust att måla väggar och tak i fina pastellfärger, att köpa en gammal stol och måla den gul. Eller kanske måla alla köksluckor rosa, blå och grönt? Allt som är i pastellfärger är mina favoriter just nu, men jag får nog nöja mig med att måla naglarna för tillfället ;)


Na na na na na Batman!

Ser verkligen fram emot den här! Hoppas bara på att inte Anne Hathaway förstör allt för mig, som hon har en tendens att göra (One Day t.ex, vad tusan skulle det föreställa?). Kan verkligen inte se henne som Catwoman... Men Joseph Gordon-Levitt har en roll i filmen, så det är ju plus i kanten!

Klicka på bilden för trailer.

Minivimplar och papperstranor

Pyssel! I brist på annat. Man kan köpa tjusigt papper på TGR :)