Sparris och persilja

Världens mest enkla och goda pasta! Hittade receptet här, men körde utan räkor.


Under great white northern lights.


VårDet blev visst lite glest mellan inläggen på sista tiden... All min tid har gått åt till skola, läsa hungerspelen-trilogin och att komma ikapp på New Girl, eftersom jag låg ungefär 20 avsnitt efter. Dessutom gjorde jag en kort visit hem, en natt och sedan tillbaka till Nybro igen. Men jag hann i alla fall se lite blommande träd, krama katten och gå på arbetsintervju!

Second hand äventyr

Jag, Hanna och Gabriella slog på stort idag och åkte på lite loppisar i de Småländska skogarna. Hyrde bil och allt gjorde vi!


Hatterians Pinaler var fin, men dyrast tror jag. Massa små rum med saker, man visste inte var man skulle titta först! Tablettaskar är obligatorisk färdkost ;-)

Jag hittade några fina saker, bland annat en kamera, två teburkar, fyra tändsticksaskar till min samling, djupa talrikar och en vinylskiva. Och jag gjorde inte ens av med 150 kr!

Pompoms

Köpte de här pastelliga pappersbollarna och hängde upp i taket. Nu är det som ett ständigt kalas med pompoms och vimplar i min lägenhet!

Kaktus

Försökte få min kaktus att se mindre sorglig ut genom att sätta den i en tekopp, men jag tror nästan att den får tacka för sig snart. Taggarna längst nere är bruna, så jag får nog fixa en ersättare snart... Den kanske kan få lite nytt liv om jag planterar om den ordentligt, ska bara hitta en jordpåse som jag kan ta på cykeln. Alla butiker säljer bara sådana som väger tusen kilo ju :(
New York 2010

Kom på att jag inte visat så där överdrivet mycket bilder från när jag var i New York, så här kommer ett par!


Från ett busstak.


Central Park.


Från en buss igen! Lite turistvarning kanske, men man fick reda på en hel del saker man inte visste.


Museum of natural history, så fina målningar i montrarna. Djuren är ju riktiga uppstoppade, men bakgrunderna är målade.


På avstånd.


Uppifrån.


Och högt, högt uppifrån på kvällen. Vackert! Jag tycker om att där aldrig blir mörkt, inte ens på natten.


Flatiron Building, där Peter Parker jobbar ;-)

Och det får avsluta... vill tillbaka!!!
Förresten, hur grann är inte gifen i min meny? Supergrann om jag får säga så själv.

Vinylsamlingen

Ganska så liten än så länge, men fin ändå.


The Smiths, Joy Division, Joan Jett and the Blackhearts, Rolling Stones, The Kinks x2, The Cure, The Beatles x2, Coldplay.

Hungerspelen

Tog mig äntligen tid att läsa hungerspelen, efter att ha haft den på min läslista i ungefär ett år. Började i måndagskväll, och i tisdags natt klockan 02.24 för att vara exakt var den utläst. Verkligen en sådan bok man inte kan lägga ifrån sig!
Och igår var jag, Hanna och Gabriella i Kalmar för att se filmen på bio. Den var superbra, förrutom lite strul i början. Först var det ingen undertext, sedan stannade filmen helt och de var tvungna att starta om alltihop. Men sedan rullade det på utan stopp genom hela filmen. Allt kludd gjorde ju dock att vi missade vår buss, men vi fick i alla fall se början tre gånger! ;-)
Fika, havet, Malmö och lite mer fika


Jag var i Ängelholm över påsken, och Linnéa kom hela vägen från Sundsvall för att hälsa på. Vi gick en del promenader.


Till havet bland annat.


Det ser riktigt varmt och skönt ut, men det var i själva verket svinkallt och vi höll på att blåsa bort.


På långfredagen åkte vi till Malmö, med eftersom att det var en helgdag var tyvärr alla second hand butiker stängda. Men det var trevligt ändå, trots småregn.


Vi fikade hela tiden. Och såg många filmer. Fast Linnéa såg mest halva filmer eftersom att hon somnade nästan varje gång ;-)


Jag passade på att krama katten mycket, vars hobby består mest utav att sitta i diverse lådor och korgar. Och sova lite emellanåt. Sedan var påsken slut och det blev måndag och dags för mig att åka tillbaka till Nybro igen!

Hej sålänge!

Nu har jag en hemtentamen och efter det kommer en kompis och hälsar på, vilket innebär att det kommer vara lite tyst här ett par dagar. Trevlig påsk!


I brist på annat får ni ett gammalt självporträtt som jag inte lagt upp innan :)

London, Leila och Mumin

I lördags var delar av släkten här för att fira mig, så jag tänkte visa lite vad jag fick!


Jag fick mumin-muggar av mormor och morfar!


Leilas juice-press och kastrull i emalj från min moster. Det roliga var att jag av fick en elektrisk juicepress av min farbror, så nu har jag två ;-)


Jag fick en kokbok + ett ställ att sätta den i som jag inte har bild på dock. Förrutom det fick jag lite grytlappar och kökshanddukar och sådant som är bra att ha :)


På min födelsedag fick jag den fina burken från Åhlens och ett förkläde av mamma. Av min bror fick jag skivan. I börsen låg brittiska pund = vi ska åka till London! Längtarlängtarlängtar!


Sedan gjorde mamma smoothie av mango, banan och lite frukt som blivit över från tårtan jag gjorde, gott gott! På kvällen käkade vi på El Greco och jag åt världens godaste hamburgare med fetaost och tzatziki.

Tjugo

Jag blir gammal som gatan idag!