Topshop


Fint.
Topshop har alltid finfina grejer, synd bara att man måste åka till Göteborg för att kunna handla där... Eller beställa på nätet, men då kan man ju inte prova.

FemEftersom Skivlagret gått i konkurs och ska stänga alla sina butiker så var det halva priset på allt. Och halva priset gillar man ju, så jag köpte fem skivor för 250 kr. På Väla i Helsingborg var det väldigt utplockat, så skynda att fynda!

Katt med tratt


Utegångsförbud, att inte få äta när man vill, begränsad utsikt... Allt detta för att han inte kan låta bli att slicka sig där nere...

Han blev kastrerad i måndags, och då skulle vi komma tillbaka om han slickade på det eller om det svullnade eller såg infekterat ut. Alla hos veterinären vet vem Alfons är nu, så många gånger som vi varit där ;)

Love is the harmony. Desire is the key. Love is a symphony. Come sing some with me.


Håller få krupp på min dator som inte klarar av att ha photoshop, indesign och spotify uppe samtidigt. Idag blir det skolarbete: bildanalys, projektrapport & english essay. Yes, underbar fredag <3

DotsIgår hade jag lite tråkigt... :) Det blåa är Viva La Diva nr 18, och det rosa Depend nr 123. Sen har jag ett bas/top lack från isadora som är super :)

Jag har förresten två nya kategorier, Äventyr och Inspiration. Dessutom har jag lagt till en ny rubrik i menyn, Bra Inlägg heter den.

Och jag vill också dansa men inte än kanske sen.


Idag gick jag upp tidigt för att lämna katten hos veterinären, och klockan tre hämtade jag honom. Då hade han fått ta blodprov, bli sövd, blivit kastrerad, fått vaccin och id-märkning. Allt på en gång. Han är lite virrig nu, men okej :) Stackars liten.

There's a good reason these tables are numbered honey, you just haven't thought of it yet


Det råder total foto-torka här. Min kamera ligger och dammar. Det är dassigt väder och jag har noll inspiration ungefär. Well, vi får trösta oss med en bild på Alfons sålänge. Och lite pacman :)

True Blood

Jag och Lina har väntat och väntat och väntat på att svt skulle börja sända säsong 3 på True Blood. Tillslut orkade vi inte vänta längre, så vi började kolla i alla fall. Gud vad jag har saknat det!


Idag åkte min vän Josefin till Nya Zeeland förresten, hon ska ha praktik på en fotoskola där. Awesome.

Makeover


Nytt! Vad tycks? Tryck på F5 om det ser konstigt ut.

Stjärnorna lyser väl lika klart i din del av stan?Idag har jag varit hos frisören och fått slingor. Jag har nog inte varit såhär ljushårig sedan åttan :)

ny design?


Har pillat på en ny design ett tag, har haft min nuvarande så himla länge. Men jag vet inte ifall jag vågar byta, den är helt annorlunda än den jag har nu. Läskigt.

I don't know how to tell you this, but... there's a chinese family in our bathroom.

Ni borde se 500 days of Summer. Mycket bra, och inte sådär förutsägbar som många filmer kan vara. Och Zooey Deschanel är ju så söt.
Spiderman is having you for dinner tonight.Några awesome album. Sånna skivor där verkligen ALLA låtar är super :)


Självporträtt ungefär
Det finns inte så många bilder på mig i bloggen, eftersom att jag alltid är bakom kameran ;) Och jag gillar inte att vara med på bild heller... så jag är nästan med på dessa bilderna ;) Jag köpte en blommig klänning förra veckan dessutom, så att det kan bli lite vår.

one hundred songs

Jag har satt ihop en lista med 100 awesome låtar. Kanske byter ut någon efterhand, men jag kommer nog inte att ändra så himla mycket i den. Check it out!


And in the spring I shed my skin and it blows away with the changing wind.


bilder från vår/sommar -10.

Det hade varit fint med sommar. Eller i alla fall vår. Lite värme så att man kan skippa vantarna och gå ute i strumpbyxor. Jag har haft långkalsonger sedan oktober nu...

Coffee and raspberries

Jag bakar och bakar! Snart måste min bok vara klar, så jag har bakat mycket nu på slutet. För er som har missat, så har jag som projektarbete i skolan att göra en receptbok :)


Mocha cupcakes.
Raspberry cupcakes.

3D

Har fått några frågor om hur man gör 3D-bilder (Anaglyph images är väl den korrekta termen), så tänkte visa hur man gör. Det är väldens enklaste att göra i photoshop.

Klicka på bilderna för att se större. Här finns en photoshop-ordlista dessutom, om man har ps på svenska.

1. öppna bilden i photoshop. Jag tycker att det blir bäst på en bild som är svart och vit. Gör en kopia på lagret, så att du har två likadana lager med bilden.


2. Flytta bilden i det översta lagret lite till höger eller vänster, så när du drar ner opaciteten till 50%, så ser det lite dubbelt och rörigt ut. Men ställ tillbaka opaciteten till 100 sen igen.


3. Eftersom att man har flyttat på övre lagret lite blir det en skarv. Beskär med så att det försvinner, annars blir det konstigt sen.


4. Ställ dig i det undre lagret och tryck ctrl+L (Levels/Nivåer). Gå in i den röda kanalen och skriv in noll där det innan stod 255. Tryck OK.


5. Ställ dig i det övre lagret och tryck ctrl+L. Gå in i den gröna kanalen och skriv 0 istället för 255. Vänta med att trycka OK.


6.  Gå också in i den blåa kanalen och skriv 0 i rutan där det stod 255. Tryck OK.


7. Ställ in blandningläget (rutan ovanför lagrena där det står "normal") på Screen/Raster. KLART!


Hoppas det var hyffsat lätt att förstå? Har aldrig gjort tutorials innan :)