The Benzini Brothers Most Spectacular Show on Earth!


Se trailer här.

Jag och Lina såg Water For Elephants på bio igår och den var bra, helt klart sevärd :) Jag började läsa boken för ett tagsedan, men kom inte så långt med det, den var bra i början i alla fall. Jag fåt återkomma med det!

Jag glömde förresten säga att Rebecca & Fiona var DJs på en liten klubb i min stad i söndags! Vi dansade och dansade och det var så mycket folk, vilket resulterade i att det bliv jättevarmt... Man fick dansa i 15 minuter, sen gå ut och lufta sig, sen dansa lite till, sen ta luft osv. Men det var kul i alla fall ;)

Katten

Alfons har hittat ett nytt favoritställe bland alla blommor under plommonträdet :)
Cherry tree


Körsbärsträden i parken blommar nu och dem är så fina!

Kroatien


I lördags flög jag, mamma och min lillebror till Kroatien för att hälsa på min pappa som jobbar där just nu :) Vi kom fram när det var mörkt så vi såg inte så mycket av stället just då.


Så nästa dag gick vi och kikade i staden som hette Trogir.


Det är en väldigt gammal stad, det såg man på husen och inte minst denna borgen.


Det var runt 20 grader hela tiden och himla skönt. Lite kallare på kvällarna, men ändå så att man kunde lämna jackan hemma.


Ena dagen åkte vi till ett ställe som jag har glömt vad det heter nu, men som har en massa vattenfall.


Trogir har en massa smala gränder där folk susade fram på vespor och i gamla blåa flakbilar. Det fanns katter överallt också.


På onsdagen åkte vi till Dubrovnic. Det tog ungefär fyra timmar dit med bil, eftersom att vägarna var kringelikrokiga, och man åkte upp och ner i bergen hela tiden ;)


Dubrovnic är också en gammal stad, fast med en stor mur runt om som man kunde gå på.


Där fanns apelsinträd överallt.


Och klädlinor kors och tvärs.


Och såhär ser alltihop ut uppifrån. Vi stannade över natten och nästa dag åkte vi tillbaka till Trogir. På fredagen gick vi upp 4.30, för då var det dags att flyga hem.

Det var skönt med lite värme i en vecka, att få doppa fötterna i medelhavet och äta pasta och glass varje dag. Där var nästan inga Turister ännu, så det var rätt bra. Och nu när jag kom hem är det nästan lika varmt hemma, galet.

Alla bilder finns i större format på min flickr :)

Ses om en vecka!

iPhone Instagram Dreamcatcher.   Foto: Mikaela Bjarve

Min pappa jobbar som kapten på en båt, och nu är han i Kroatien. Så jag och mamma och min lillebror åker dit över påsklovet och hälsar på :) Jag är tillbaka på fredag!

Min bok!


Bilden är klickbar.

Min bok kom från tryckeriet i förrigår och den är så fin! Det känns bra att kunna bläddra i den och ställa den i bokhyllan :)

STHLM

Train, tåg.   Foto: mikaela bjarve
Vi åkte på reportagresa till Stockholm med klassen, i onsdagskväll tog vi nattåg från Lund och var framme 6 på morgonen.


När vi kom fram gick vi runt och checkade läget för att tillslut komma till Fotografiska. Lina var trött och gnällig och somnade nästan när vi kollade på en utställning om folkmorden i Rwanda ;)

Polaroid photo of Stockholm.   Foto: Mikaela Bjarve
Såhär ser Polaroid-stockholm ut :)

Instagram, iPhone 4   Foto: Mikaela Bjarve
På eftermiddagen besökte vi SVT där vi blev guidade av Ana Barata och fick se var Let's Dance spelas in.


På fredagen fick vi besöka Riksdagen och Plenisalen som jag aldrig fattar varför dem döpte den till ^^

Beer, Corona, wine.   Foto: Mikaela Bjarve
Efter riksdagen var reportageresan slut, men dem som ville kunde stanna kvar över helgen. Det gjorde några stycken och på kvällen gick vi till något ställe som tydlgen skulle ha billig öl. Ted beställde även på bredaste skånska på Donken och jag skrattade tills jag fick ont i magen.


På lördagen gick vi i affärer och Micke somnade i en soffa på Urban Outfitters ^^

Stockholm.   Foto: Mikaela Bjarve
På kvällen käkade vi på Hard Rock Café. Efter det gick jag, Lina och Emma till en liten klubb och dansade till Markus Krunegård, Joy Division och The Smiths.


På söndagen åkte vi hem och jag och Lina köpte macarons medans vi väntade på centralen. Det har varit världens roligaste resa, trots förkylning :)


Nervöst och förfärligt och spännande


Rainbow Cake.

regnbågstårta, rainbow cake av mikaela bjarve
Idag kom lite släktingar för att fira min födelsedag, och då måste man ju baka en fin tårta :) Sex lager med olika färger på tårtbottnarna och cocosfyllning emellan. Gott men så otroligt mäktigt!

recept!

ett år äldre


"I've come to wish you an unhappy birthday, 'Cause you're evil. And if you should die, I may feel slightly sad but I won't cry."

Jag har gått och nynnat på Unhappy Bithday med The Smiths hela förmiddagen. Passande... eller inte ;)