Retusch

Vi hade som uppgift i skolan att göra en retusch, tänkte att jag kunde visa.

Klicka på bilden för större.

Före                                                           Efter

Jag har tagit bort fläckar och skavanker, fixat hyn, gjort den ljusare, gjort tänderna vitare, ögonen mer levande, läpparna i en varmare färg, håret mörkare och lite annat smått.
Är inte så bra på sådant, men blev ändå rätt nöjd. Och detta är ju inte i närheten så mycket som de gör i tidningar och sånt, så man ska inte hänga upp sig på hur perfekta folk ser ut där. Men det vet ni nog redan.

Jag tycker att sålänge man ser ut som sig själv och inte gör sig smalare så är det okej. Om man vill ta bort någon prick och få lite mer liv i ögonen så går det väl för sig. Brukar dock aldrig jämna till min hy som jag gjort ovan, det känns lite överdrivet.
Hur mycket tycker ni det är okej att retuschera bilder på sin blogg jämfört med i reklam och tidningar?


Kommentarer
Postat av: Tess

Jag tycker det är ok att ta bort superfinnen på hakan som syns en kilometer bort, fixa ljuset osv. Vissa bloggerskor (nämner inga namn ;) ) redigerar för mycket och ser ut som dockor. När man sen ser dem i verkligheten så ser de heelt annorlunda ut!

2010-11-21 @ 12:15:37
URL: http://theresesjul.blogspot.com
Postat av: Lisa

Jag tycker man ska redigera sina bilder tills man är nöjd med utseendet. Man ska naturligtvis fortfarande kunna se att det är du/någon annan på bilden om något annat inte är tanken. :)

2010-11-23 @ 06:45:49
URL: http://furtherintoyourshadow.blogg.se/
Postat av: Emma

Sv: Tack så mycket :)Väldans fina bilder du tar! Gillar bilden ovan:) jag håller med till fullo. Att man inte borde redigera så fasligt mycket som folk gör, och att man absolut inte ska tro på att alla är så snygga som dom ser ut i tidningar o så. :)

2010-11-25 @ 19:44:09
URL: http://emmaakessons.blogg.se/
Postat av: naomi

åh vad snyggt, jag önskar verkligen att jag också var duktig på ps men jag orkar aldrig lära mig haha..2010-11-28 @ 18:11:56
URL: http://nnaomicarter.blogg.se/
Postat av: Magda

Tycker det räcker om man tar bort småsaker som finnar eller födelsemärken som kan störa ibland. Att ljusa upp ögonen är också okej, mest för att bilden får ett bättre "liv". Men så som denna tjej returscherats tyder klart och tydligt på att ingen är perfekt. Idag kan ju i princip vem som helst bli fotomodell, oavsett hudtyd eller liknande. Ska man jobba som modell, tycker jag i alla fall att man borde framstå som den man är, och inte låtas returscheras för mycket!Note: Diggar din blogg! :D

2010-11-28 @ 23:38:11
URL: http://musiix.weebly.com
Postat av: Ellie

duktig du är:)

2010-12-03 @ 07:19:05
URL: http://makemefly.blogg.se/
Postat av: hannah

I vår jävla cp-foto C kurs så får vi inte lära oss om retusch över huvudtaget (hatar vår lärare!!) så skulle du kunna göra ett inlägg där du visar vilka verktyg, penslar osv du använder?2011-02-13 @ 19:52:04
URL: http://hannahhale.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback