ett instagram om dagen

Lina har startat finfina bloggen. Kika in själva så får ni se.julskyltning

Idag är det första advent och julskyltning!
STOOR gran.


Vi åt brända mandlar och fotograferade bokeh.


Canon nerdzz.

Det är så mysigt med julskyltning, och nu snöade det till och med. Men bara sådär lagom. Fast jag hade stickade tröjor och långkalsonger så frös jag på slutet ;)

snö!

I förrigår började det snöa, och sedan har det kommit mer och mer :)


Jag och Lina var glada att vi hade varma skor.


Ted gjorde snöbollar och Micke skrev "ost" jättestort i snön utanför skolan ^^


Och katten gick bara på gångarna där jag hade sopat, haha!

kängor


Nu inför vintern :) Dem vita Dr Martens är sååå snygga. Helst i lack. Jag skulle kunna ha 100 par, det finns så många fina färger. Som dem här, och dem här, och dem här, och dem här, och DEM HÄR, och dem här.

Suck on this

Bara jag som saknar True Blood ofantligt mycket? Sista avsnittet på säsong två sändes lixom i maj någon gång, och säsong tre börjar på svt "i början på 2011". Det kan ju vara allt från januari till mars -.-


Bilden till höger kommer härifrån.

har gjort en ny kategori btw :)

Retusch

Vi hade som uppgift i skolan att göra en retusch, tänkte att jag kunde visa.

Klicka på bilden för större.

Före                                                           Efter

Jag har tagit bort fläckar och skavanker, fixat hyn, gjort den ljusare, gjort tänderna vitare, ögonen mer levande, läpparna i en varmare färg, håret mörkare och lite annat smått.
Är inte så bra på sådant, men blev ändå rätt nöjd. Och detta är ju inte i närheten så mycket som de gör i tidningar och sånt, så man ska inte hänga upp sig på hur perfekta folk ser ut där. Men det vet ni nog redan.

Jag tycker att sålänge man ser ut som sig själv och inte gör sig smalare så är det okej. Om man vill ta bort någon prick och få lite mer liv i ögonen så går det väl för sig. Brukar dock aldrig jämna till min hy som jag gjort ovan, det känns lite överdrivet.
Hur mycket tycker ni det är okej att retuschera bilder på sin blogg jämfört med i reklam och tidningar?


Last fm

Hade länge tänkt skaffa last fm, men har äntligen fått tummen ur ;) det är superbra verkligen.

Här är mina toppartister, än så länge. Stämmer kanske inte helt 100 med vad jag lyssnar på eftersom att jag bara har haft det i några dagar ;)

Lägg gärna till mig som vän om någon av er har last fm, här hittar ni mig.

Min kamera

Lina skulle fotografera en grej hemma i mitt badrum (för jag hade en spegel, ficklampa och stativ som man behövde, och ett helt mörkt rum), så jag passade också på. Hon hade fått ideén från Lina Flodins, hur coolt som helst kan det bli!


Rätt tjusigt va? ;)

Annie Leibovitz

Fotografernas fotograf, Annie Leibovitz, har (för ett bra tagsedan, men ändå) gjort en liten serie med hennes tolkningar av olika Disneyfilmer. Kännde att jag var tvungen att lägga upp dem här, dem är ju så himla coola.


Scarlett Johansson som Askungen.


Jessica Biel som Pocahontas.


Mikhail Baryshnikov som Peter Pan, Gisele Bündchen som Wendy och Tina Fey som Tingeling.


Rachel Weisz som Snövit.


David Beckham som prins Philip från Törnrösa.


Julianne Moore som Ariel.


Jennifer Lopez som Jasmine och Marc Anthony som Aladdin.

Fina va? Det finns många fler, men ville inte göra inlägget fööör långt ;) Gillar verkligen alla detaljer i bilderna, som palatset i bakgrunden på bilden från Aladdin. Verkligen tjusigt.
Bilderna har jag hittat lite överallt, och har glömt att spara källorna tyvärr.

Det har varit fint ljus idag
Idag är det sista dagen på höstlovet, och det känns som att jag inte hunnit med så mycket. Jag blev ju sjuk precis i början, så typiskt >:

Lite från New York


TRU BLOOD! Det är bloodapelsin-juice dock. Det anns en affär som hette "The HBO-shop", dem hade massa true blood saker. Och så köpte jag en del Wonka-godis på Toysrus. YUMMIE!


Jelly Belly ;D Massa tokiga smaker. Jag valde Cotton Candy, Coconut, kiwi, cherry, green apple, Strawberry Cheesecake, pineapple & lemon lime.


Jag hatar dem och älskar dem. Dem är så fina, men mina fötter har inte gillat dem, man får enorma skoskav i början!


Converse fanns det massor av, och billigt också! Tror dem här kostade 45 dollar, det blir 306 kr. Vi hade med oss 7 par hem i resväskan ;) Dem är nog mer gröna egentligen, vet inte om det är min skärm det är fel på eller vad det är.


Vantar :) Som redan är trasiga... bajs på Urban Outfitters.
Köpte en grå tunika där också, och i en affär som hade massor med rosetter och söta saker köpte jag ett mobilfodral. Fast jag har min lilla kamera där i istället. I SoHo och Greenwich village och dem trakterna finns hur många fina-söta-jag-vill-löpa-allt-här-inne butiker som helst.